Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier

Juni 2020

 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Journaals en vlogs voor vluchtelingenkinderen

VluchtelingenWerk Nederland maakt in deze coronatijd wekelijkse journaals en vlogs voor vluchtelingkinderen van 8-17 jaar in azc's.
De wekelijkse Time4You bijeenkomsten van dit project van VluchtelingenWerk op azc's kunnen in verband met de coronamaatregelen niet meer georganiseerd worden. Juist in deze crisistijd vindt VluchtelingenWerk het belangrijk de kinderen te blijven informeren en natuurlijk ook om vragen en signalen vanuit kinderen op te vangen. Dankzij een gift van het Oranjefonds van € 20.000,00 kunnen deze journaals en vlogs gerealiseerd worden.

Mooiste tekeningen opsturen
Elke maandag klokslag 16.00 uur staat het Time4You Journaal klaar voor kinderen van 8-12 jaar op www.time4youjournaal.nl.

Elk Time4You Journaal kent een vaste structuur, waarbij het thema van die week centraal staat. Onderdelen die aan bod komen: ontvangen vragen van de kinderen, een energizer om even los te komen, de behandeling van een thema en een workshop van Tekenen voor Kinderen waarbij de kinderen uitgenodigd worden mee te tekenen. Tot slot verschijnt hetTime4You Journaal telefoonnummer in beeld waar de kijkers vragen kunnen stellen en waar ze een foto van hun mooiste tekening naartoe kunnen sturen. Onderaan de video verschijnen linkjes naar organisaties waar de kinderen meer informatie kunnen vinden over het behandelde thema.

Elke vrijdag om 16.00 uur staat de Time4You Vlog voor jongeren van 13-17 jaar klaar op www.time4youvlog.nl.
De 3 vloggers Sasya, Saida en Alendi vertellen elk vanuit hun eigen leven hoe zij omgaan met corona. De 3 filmpjes laten elke week zien wat fake news is, geven informatie en een challenge.

Tot in ieder geval 1 juni a.s. verschijnt van beide elke maandag en vrijdag een nieuwe aflevering.

Het project Time4You is mede mogelijk gemaakt door AMIF, het Fonds voor asiel, migratie en integratie.