Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier

Mei 2020

 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Wijkagent Paul van Oort aan het woord

De corona is voorlopig Nederland nog niet uit. We zullen ons dus nog een tijdje aan de maatregelen moeten houden en de richtlijnen van het RIVM. We blijven op anderhalve meter van elkaar en gaan niet in groepen de straat op.

Als politie (maar ook handhaving van de gemeente) handhaven we nog steeds strak op het naleven van de maatregelen. Er zijn al veel waarschuwingen en enkele bekeuringen uitgeschreven in Achtse Barrier. Maar naast het naleven van de maatregelen hebben we ook oog voor andere zaken die spelen door de Corona.

Al zijn er, bij mijn weten, niet heel veel extra huiselijk geweld zaken sinds de crisis, we moeten hier uiteraard wel extra scherp op zijn.

Nu de scholen rustig aan zijn begonnen, krijgen de ouders weer wat ruimte thuis. Natuurlijk is het belangrijk dat de kinderen onderwijs krijgen, maar ook voor ouders is het belangrijk om wat ademruimte te krijgen. Er is veel aandacht geweest voor problemen in gezinnen in deze coronatijd.
We zitten immers dichter op elkaars lip en kleine irritaties kunnen oplopen tot huiselijk geweld. Dit willen we natuurlijk niet, en daarom schenk ook ik hier aandacht aan. Weet dat je kunt bellen met Veilig Thuis. Zij zijn 24 uur per dag, 7 dagen in de week te bereiken op het telefoonnummer 0800-2000.

Maak jij je zorgen over je eigen veiligheid of van iemand in je omgeving, maar ben je niet in de gelegenheid om te bellen? Dan biedt de nieuwe chatfunctie mogelijk uitkomst.
Dagelijks tussen 09.00 en 23.00 uur kun je chatten met een medewerker van Veilig Thuis en alle vragen stellen of advies vragen. Samen met de medewerkers wordt er dan bekeken wat er nodig is om het weer veilig te maken in die omgeving.

Veilig Thuis is te bereiken via Instagram (@veiligthuiszuidoost), via Facebook op Veilig Thuis Brabant Zuid Oost of via www.veiligthuiszob.nl.

Blijf er niet mee lopen want geweld stopt niet vanzelf!

Let op jezelf, blijf gezond en houd je aan de richtlijnen. Hoe beter we opletten, hoe sneller we weer van de maatregelen af zijn.