Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier

Oktober 2019

 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Veiligheidsbijeenkomst ouderen

Woensdag 9 oktober a.s. opent burgemeester Jorritsma een veiligheidsbijeenkomst voor ouderen, georganiseerd door de gemeente Eindhoven, het CVV (Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid) en ANBO.
De bijeenkomst is onderdeel van de landelijke ‘Week van de Veiligheid’ en gericht op senioren en veiligheid. Aan bod komen diverse thema’s die ouderen meteen kunnen inzetten om de veiligheid in en om hun huis (verder) te verbeteren. Denk hierbij aan veilig wonen, babbeltrucs, online betalen en het veilig omgaan met telefoon en data.
De middag wordt afgetrapt door de burgemeester, die kort vertelt over het belang van veilig leven: in huis en in onze stad. Daarna zijn er drie workshops die worden gegeven door medewerkers van de gemeente, het CCV, ANBO, politie, brandweer en de ABN/AMRO. De onderwerpen lopen uiteen van veilig wonen tot veilig bankieren. Alle bezoekers gaan met een hoop nuttige informatie naar huis.

BuurTent
Tijdens deze informatieve middag wordt ook de BuurTent ingezet om veiligheids- en leefbaarheidsthema’s op een kleinschalige manier onder de aandacht te brengen. De tent wordt bemenst door vrijwilligers uit het Preventieteam Eindhoven en deskundigen van bijvoorbeeld Stadstoezicht, Politie en gemeente. Voor een kop koffie en wat lekkers wordt gezorgd. Ook sluiten we af met een drankje. De toegang is gratis.

Aanmelden
Aanmelden kan door een e-mail met uw gegevens te sturen naar: veiligheid@anbo.nl onder vermelding van ‘Veiligheidsbijeenkomst Eindhoven’.

Woensdag 9 oktober 2019.
Locatie vestiging van de ABN/AMRO aan de Vestdijk 18 in Eindhoven.
Het programma duurt van 14.00 tot 16.00 uur, inloop vanaf 13.30 uur.