Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier

Oktober 2019

 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Het Buurtplein AB is er voor jou

Het Buurtplein draagt bij aan de verdere opbouw en samenwerking van jou als bewoner met andere bewoners. Uiteindelijk draagt dit weer bij aan een vitale wijk, waar jij je gezond en gelukkig voelt, waar het fijn wonen is en waar we elkaar helpen waar nodig.

Wat is eigenlijk het Buurtplein?
Het digitale buurtplein is gebouwd door de eigen bewoners, samen met professionals.
Op het Buurtplein vind je o.a. (wijk)nieuws, handige - gratis - hulp op het gebied welzijn en gezondheid, programma’s en apps, het online Brierke, de Vraagbaak waar je al je vragen kunt stellen en informatie m.b.t. leefbaarheid en veiligheid kunt vinden.

Wat kan ik ermee?
Een mooi voorbeeld hiervan is dat je nu ook zelf aan de slag kunt met je gezondheid. Onder het item zelfzorg vind je modules die jij als bewoner gratis kunt volgen over verschillende onderwerpen als bijv. mindfulness, beter slapen, gezond eten, meer bewegen, minder piekeren enz. waarbij privacy zeker gewaarborgd is. Verder kun je via het Buurtplein ook een afspraak met je huisarts maken.

Een goede buur is beter dan een verre vriend
Om het onderlinge contact te versterken en een bijdrage te leveren aan het bestrijden van eenzaamheid en sociaal isolement zijn er verhalen van medebewoners uit de wijk te lezen. Je kunt ook je eigen verhaal toevoegen. Op de sociale kaart kun je in 1 oogopslag zien wat er allemaal te doen is in de wijk en er is ook een kalender waar alle activiteiten op staan.

Hoe leuk is het als jij laat horen waar je mee bezig bent, welke ideeën je hebt en wie of wat je daarvoor zoekt?

Waar kan ik het Buurtplein vinden? www.buurtpleinab.nl.

Voor vragen, opmerkingen, aanvullingen, ideeën:

wendyboeijen@gmail.com