Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier

Oktober 2019

 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Automaatje gestart in AB en Blixembosch

Op 1 oktober is in de wijken Achtse Barrier en Blixembosch gestart met het project Vrienden van AutoMaatje.
Een project wat is opgestart door de ANWB waarmee minder mobiele buurtgenoten toch op een gemakkelijke en comfortabele manier een bezoekje kunnen brengen aan familie of vrienden, of naar een afspraak met de kapper, de pedicure, de huisarts of het ziekenhuis. Ook een ‘gezellig’ ritje naar de meubelboulevard of Winkelcentrum Woensel of een terrasje pikken behoort tot de mogelijkheden.

Minimaal twee werkdagen van tevoren kun je tijdens kantooruren een ritje aanvragen op tel. 06 - 39 61 92 55. Je gegevens worden dan doorgenomen met een vrijwillige chauffeur in jouw buurt en als die kan en wil wordt de rit definitief gemaakt. Je krijgt dan te horen wie je komt ophalen en hoe laat. Ook wordt dan aangegeven wat ongeveer de kosten zijn die de chauffeur mag berekenen. Op dezelfde manier wordt ook de terugrit geboekt.

Buiten kantooruren kun je een rit aanvragen via: automaatje.dse.nl.

De coördinatie van de ritten is in handen van de Vrijwillige Hulpdienst Eindhoven, die met haar ervaring in het koppelen van hulpvragers aan vrijwilligers het boeken van de ritten voor Vrienden van AutoMaatje professioneel uit zal voeren.

Om de komende jaren voor subsidie van de gemeente in aanmerking te komen, verzamelen we handtekeningen van sympathisanten.
Een lijst ligt in De Mortel. Vul die wel volledig in, anders is je ondersteuning niet geldig!
Alvast bedankt!

Martin van de Goor