Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier

Juni 2019

 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--
  Advertorial  

Paardencoaching, wat is het:

In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, is Paardencoaching gericht op coaching van de mens en niet van het paard.
Coaching waarbij paarden worden ingezet als co-coach.
Bij het coachen met paard, staat je naast het paard, nooit erop. Het paard is en blijft gewoon paard. Ervaring met paarden is niet nodig.
Op basis van jouw coachvraag, ga je aan de slag met oefeningen die je met het paard uitvoert. Samen met de coach ga je in gesprek over de feedback die je van het paard krijgt. Op je houding, gedrag, maar ook je gedachten en gevoelens. Paarden zijn zeer sensitieve dieren. Als kudde- en prooidier hangt een paardenleven af van het vermogen om hun omgeving juist te interpreteren. Zij zijn daardoor in staat om onze lichaamstaal te spiegelen maar ook over je onbewuste gedrag en gevoel. 

De paarden geven feedback in hele pure vorm. Hierdoor krijg je inzicht in wie je op dat moment bent, ook de kanten die je zelf minder goed ziet of begrijpt. Paarden zijn uitstekende leermeesters om ons te kunnen laten groeien en stappen voorwaarts te maken.
Voorbeelden waarbij een paard als spiegel worden ingezet zijn o.a. onzekerheid, gebrek aan zelfvertrouwen, faalangst, stress, assertiviteit, persoonlijke leervragen, etc.
Om een coach te worden met paard als co-coach, heb ik de opleiding tot PHBO Excellent coach, bij Horsense (www.horsense.nl) gevolgd. Wil je ervaren wat een paard als spiegel voor je kan betekenen neem dan gerust contact met mij op!

www.paardencoachingandrea.com
Tel. 06 - 10 40 10 38.