Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier

Juni 2019

 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

AiREAS Eindhoven-Noord fase 1 gestart

Met het installeren van vier vaste meetstations lucht en geluid, en het uitreiken van de 20 van de 25 draagbare kastjes voor het meten van luchtkwaliteit, is de eerste fase van het luchtkwaliteit project van AiREAS, samen met de lokale partners en het Leefbaarheidsfonds van het vliegveld Eindhoven, opgestart.

Vrijdagavond 17 mei vond de eerste evaluatie plaats op uitnodiging van het Leefbaarheidsteam Achtse Barrier en de Dorpsraad Acht.
De evaluatie was vooral gericht op het praktische gedeelte van gebruik van de apparatuur, het lezen van de gegevens en het op tafel leggen van de kinderziektes, gebruikersproblemen en het delen van eerste inzichten.
 
Ondernemende inwoners
Een aantal deelnemers zijn zelf aan de slag gegaan om data te selecteren en te combineren met bijvoorbeeld vlieggegevens. Zo krijgt men zelf sneller inzichten over bepaalde hinder factoren waar men naar op zoek is. Andere inwoners willen graag Eindhovense stadsbestuurders betrekken bij de inzichten die ontstaan.
 
Volgende stappen zijn:

  • Oplossen van geconstateerde kinderziektes mobiele kastjes zodat gebruik gemakkelijker wordt, vooral ook voor mensen zonder technische achtergrond.
  • Eerste inzichten meetgegevens Eindhoven-Noord - eind juni, tevens 2e evaluatie.
  • Makeathon voor cockpit en prikkelende initiatieven ter verbetering gezonde leefomgeving.
  • Mobiele kastjes langer in gebruik bij huidige groep.
  • Vaste, grote kastjes na de presentatie in juni naar nieuwe plekken in de wijk.
  • Meekijken met, steun geven aan de ondernemende betrokkenen en hun creatieve bedenksels.
  • Uitnodiging stadsbestuurders.

 

Jean-Paul Close