Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier
Mei 2019
 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Zeggetis: Reactie op kattenoverlast

Vervelend dat beide reageerders ook overlast ervaren in de wijk door andermans huisdieren; des te groter mijn verbazing dat het onderwerp door beiden niet onderkend wordt. Deze wordt direct verplaatst naar een andere vorm van overlast, veroorzaakt door de hond.
Er wordt aangegeven hoge standaard waarden te hebben als men geen kattendrollen in de tuin wenst maar in een hondendrol trappen kan niet door de beugel.
Ten eerste vind ik het betreurenswaardig om te lezen dat de standaard waarden blijkbaar omlaag zijn gegaan en ten tweede klinkt dit behoorlijk hypocriet. Kattendrol moet kunnen, hondendrol kan absoluut niet.
‘Kattenoverlast is makkelijk te voorkomen’ Satéprikkertjes, ik moest er zo om lachen, echt een aanwinst voor de tuin!
Maar inderdaad, het is makkelijk te voorkomen. Als de eigenaren hun huisdieren bij zich houden, toch?

‘Hou op over kattenoverlast?’ We leven in een democratisch land en dus geef ik mijn mening weer, net zoals u de uwe mag weergeven. Ja, ik vind het asociaal als mensen ongevraagd hun kat in andermans tuinen laten en dat noem ik inderdaad tokkiegedrag. Naar mijn mening heeft zo iemand inderdaad een EQ en IQ van een borrelnootje omdat ik vind dat je anderen niet behoort lastig te vallen met jouw huisdier. Daar behoor je toch slim en sociaal genoeg voor te zijn. Of dat nu een kat, hond, fret of varken is maakt in deze helemaal niet uit. De woorden medeleven en begrip die genoemd worden slaan in deze dan ook als een tang op een varken.

Tot slot: Hondenbelasting, boete als de hond losloopt, boete als de hond poept en het niet opgeruimd wordt. Op de dag dat er kattenbelasting ingevoerd wordt, de katten worden gechipt en de eigenaars een boete krijgen als zij loslopen gaat bij mij de vlag uit; dat is pas democratie.

Cynthia K.