Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier
Mei 2019
 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Kick-off Stichting AB voor Elkaar

Op zaterdag 11 mei is het feest in Achtse Barrier. Niet alleen wordt dan de prachtige Bloementuin in het park geopend. Dan is ook de officiële kick-off van Stichting AB voor Elkaar.

Stichting AB voor Elkaar is opgericht door inwoners van Achtse Barrier die de wijk leuker, liever, mooier en gezelliger willen maken. “Wij willen mensen helpen bij het organiseren van activiteiten in de wijk en voor de wijk”, zegt voorzitter Ghita Hergarden. “We hebben veel enthousiaste wijkbewoners met mooie ideeën, maar ze haken vaak af omdat er zoveel bij komt kijken. Als je bijvoorbeeld niet precies weet bij wie je moet zijn, hoe je aan geld komt, aan welke regels je moet voldoen, dan gaat de lol er snel vanaf.
Wij willen sociale initiatieven zoveel mogelijk ondersteunen, met raad en daad.”
“Er zijn al tal van organisaties die zich inzetten voor het woonplezier in onze wijk. We kregen in het begin dan ook regelmatig de vraag of het wel nodig was om een nieuwe club op te richten.

Wij vonden het wel tijd voor een frisse wind. We willen een positieve beweging in de wijk zijn. Wij staan open voor verandering, voor nieuwe ideeën. Meer plezier in Achtse Barrier, daar gaan wij voor.”