Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier
April 2019
 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Zeggetis...

Kattenoverlast I
Graag wil ik reageren op het artikel 'kattenoverlast' in 't Brierke van maart.
De schrijver/schrijfster van dit stuk klaagt over kattenoverlast in de tuin. Ongenoegen uiten mag, maar de tekst is aanmatigend en ronduit beledigend. Om in zijn/haar woorden te blijven: deze manier van schrijven getuigt van 'een IQ en EQ van een borrelnootje'.

In Achtse Barrier is meer overlast door honden dan van katten. Loslopende honden, hondendrollen in de speeltuintjes, op straat en op de stoep. En jawel hoor, hondenbezitters laten hun hond wel in mijn tuin poepen, meneer/mevrouw. Dat ook nog op mijn oprit, zodat ik bij het uit de auto stappen meteen in een drol sta, hou op over kattenoverlast!

Kattenoverlast is makkelijk te voorkomen, haal bijvoorbeeld een pakje satéprikkers bij de supermarkt en steek die in de grond, geen last meer.
U schrijft verder: iedereen weet van wie die en die kat is. Fijn, jammer dat ik niet weet van wie die en die honden zijn die mijn voortuin bevuilen.
Dus wie hebben (ik herhaal uw woorden) 'schijt aan de buurt, asogedrag en wie mogen er verhuizen naar een ‘Tokkiewijk'? Dit zijn uw woorden, gelukkig niet die van mij.

Naam inzender is bij de redactie van ‘t Brierke bekend

Kattenoverlast II
Ik wil graag reageren op degene die het artikel over de kattenoverlast heeft geplaatst.
Ik ben ontzettend geschrokken van de manier hoe u uw medebewoners neerzet. Slonzen, aso's, dom, tokkies en het IQ en het EQ van een borrelnoot? U wilt graag dat deze mensen verhuizen naar een tokkiewijk omdat ze een kat hebben?
Ik snap uw frustratie betreft de ontlasting in uw tuin, maar om zo over uw mede buurtbewoners te praten? Sorry maar dat getuigt mij van zeer weinig medeleven, sociaal gedrag en begrip. U heeft misschien hele hoge standaarden wat uw tuin betreft, en uw mede buurtbewoners wellicht een andere standaard (die niet gelijk is aan uw standaard), maar om andere medebewoners nu door het slijk te halen, en zeer denigrerend over ze te praten? Naar mijn mening is dat asociaal en tokkie achtig.

In plaats van achter de rug van uw medebewoners te ‘roddelen’ over de desbetreffende katten, is het wellicht een idee om bij de desbetreffende katteneigenaar aan de deur te gaan en uw probleem kenbaar te maken. Misschien zijn deze mensen helemaal niet op de hoogte van de overlast die het bij u veroorzaakt, en kunt u kijken naar een gezamenlijke oplossing. Dat getuigt van wat mij betreft het zijn van een goede buur. Ik heb bijvoorbeeld ontzettend veel last van hondenpoep en zwerfvuil voor mijn deur, ik heb de gemeente gebeld met de vraag of ze meer ‘poep’ prullenbakken door de wijk konden plaatsen. Helaas kan ik niet alléén een melding doen, maar dienen meerdere buurtbewoners hiervoor een melding te doen bij de gemeente. Ik heb een probleem, en ik zoek een oplossing. Maar om nu uw buurtgenoten tot de grond gelijk te maken, lijkt mij geen juiste oplossing.

Dus bij deze:
Graag verzoek ik medebewoners om de gemeente te vragen om meerdere prullenbakken in de wijk te plaatsen, zodat wij gezamenlijk de buurt schoon en netjes kunnen houden.

Mocht u een idee hebben om het kattenprobleem op te lossen, hoor ik het graag, en wil ik u graag helpen om het probleem samen met u op te lossen.

Met vriendelijke groet,
Maike Keller, Creuselaan 38

Oud papier
In ons winderige land is het beter de dozen met oud papier goed dicht te plakken of te binden voor we ze buiten zetten.

Wel fijn dat een omwonende alles weer heeft opgeruimd.