Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier
April 2019
 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Paaseieren zoeken

OKA wordt gesponsord door de SFWAB
(Stichting Financiën voor Wijkactiviteiten Achtse Barrier)
en het Jan Linders Fonds

Op 22 april (2e paasdag) organiseert de OKA weer de jaarlijkse paaseierenzoektocht voor de allerkleinsten onder ons. Kinderen van 0 t/m 8 jaar mogen deze dag komen zoeken en misschien vinden ze wel een prijseitje! Als je mee wilt doen, moet je wel een kaartje kopen. Op onze website is het voorverkoop tussen 10 en 17 april voor € 4,00 per kaartje. De kaartjes zijn tijdens deze dagen ook te koop bij De Mortel. Op de dag zelf kunt u ook een kaartje kopen voor € 4,50! Dit kan tussen 10.15 en 10.45 uur. Voor meer informatie kunt u bellen met 06 - 87 15 93 41 of 06 - 51 41 66 12. De activiteit begint om 10.30 uur. We verzamelen op de parkeerplaats bij wijkcentrum De Mortel en dan gaan we onder begeleiding van de paashaas het bos in. Voor meer info kijkt u op onze website www.oka-ab.nl.

Groetjes van de paashaas en het bestuur van de OKA

 

OKA zoekt verkeersregelaars

Van maandag 20 mei tot en met vrijdag 24 mei vindt de OKA-avondvierdaagse in Achtse Barrier weer plaats.
Om dit evenement veilig te laten plaatsvinden zoeken wij verkeersregelaars die de avondvierdaagse begeleiden.
Deze verkeersregelaars zijn vrijwilligers uit de wijk. Het bestuur van de OKA is nog op zoek naar een aantal mensen die zich hiervoor als vrijwilliger willen inzetten.

Wat houdt het in?
De opleiding tot verkeersregelaar bestaat uit een onlinecursus met een ‘examen’. Dit neemt in totaal een klein uurtje in beslag. Wanneer je slaagt dan krijg je een certificaat. Aan deze cursus zijn geen kosten verbonden. De cursus met afsluitend het examen kun je thuis op je eigen computer doen, ook is het mogelijk om het in De Mortel (onder het genot van een kopje koffie) met een aantal mensen te doen.

Voorwaarden
Tenminste twee avonden van de in totaal vijf avonden beschikbaar zijn. Vrijwillig is niet vrijblijvend. Heb je interesse, meld je dan aan vóór 1 mei 2019 op: verkeersregelaarsab@gmail.com.

Wij hopen op de nodige aanmeldingen, zodat het weer een geslaagde avondvierdaagse wordt mede door de inzet van de buurtbewoners van Achtse Barrier.

Kleedverkoop/fiets versieren bij OKA

Op 27 april is het alweer Koningsdag. Zoals elk jaar organiseert de OKA weer een gezellige ochtend voor kinderen van 0 t/m 12 jaar in Achtse Barrier. We starten om 10.30 uur, op de parkeerplaats voor wijkcentrum De Mortel.

Voor de kleedverkoop breng je zelf een kleedje mee en de spulletjes die je wilt verkopen. Het moet wel allemaal op je kleedje passen.

Voor het versieren van de fietsen, bolderkarren, kinderwagens, steppen, enz. hoef je zelf niets mee te brengen. Versieringen, ballonnen, vlaggetjes en buizen zijn te koop bij de OKA. Rond 11.30 uur gaan we een parcours rijden en wordt er door de jury de mooist versierde fiets/bolderkar gekozen.

En nu maar hopen op mooi weer, zodat het een geslaagde ochtend gaat worden. Mocht het slecht weer zijn, dan gaat het gewoon door, binnen in wijkcentrum De Mortel. Deze dag duurt tot ± 12.00 uur.

Voor meer info kijkt u op onze website www.oka-ab.nl.