Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier
Maart 2019
 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

TV Prinsejagt introduceert: Padel

Vanaf de tweede helft van maart 2019 (28 april vindt de officiële feestelijke opening plaats) biedt tennisvereniging Prinsejagt als eerste club in Eindhoven de populaire racketsport ‘padel’, met, vooralsnog, twee hypermoderne glazen ‘kooien’.

Padel omvat elementen van tennis en van squash. Deze racketsport, die wordt gespeeld met speciale padelrackets en -bal, is zeer laagdrempelig omdat men geen training nodig heeft om de techniek onder de knie te krijgen.

Padel wordt gespeeld in koppels van twee tegen twee in een vrijwel geheel glazen ‘kooi’ en samenwerking is daardoor een must. De bal mag zowel voor als nadat deze het glas heeft geraakt geslagen worden en dat geeft de sport een extra dimensie. Omdat padel bovendien niet wordt gedomineerd door kracht, snelheid of techniek is de sport voor iedereen toegankelijk.

Met ingang van eind maart tot eind mei geeft TV Prinsejagt geïnteresseerden in Eindhoven en omstreken gelegenheid om elke dinsdagavond vrijblijvend kennis te maken met de sport. Aspirant beoefenaars zijn van 19.30 tot 22.00 uur welkom. Voor padelrackets en -ballen wordt gezorgd. Voor vragen e-mail naar: padel@prinsejagt.nl.