Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier
Maart 2019
 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Recreantenfietsclub Oud Woensel

Op een regenachtige ochtend in november had ik een interview met Henk Vermaas en Arno Koenen, voorzitter en penningmeester van de fietsclub.

In het appartement van Henk werd ik gastvrij ontvangen met een goede kop koffie. Zij richtten hun eigen vriendenclub op. Volgens de penningmeester kunnen zij in deze kleinere club efficiënter werken zodat de leden minder geld kwijt zijn.
Voor € 15,00 per jaar krijgen de leden o.a. bij de openingsrit en sluiting rit koffie en soep en broodje worst en belegde broodjes. Ook is er een vlaaienrit.

Het vertrek is vanaf de parkeerplaats bij de Bowling aan de Vijfkamplaan. Er is een dinsdaggroep voor mensen die wat langzamer rijden. Hierin zitten zelfs mensen die ouder zijn dan 90 jaar. Zij rijden van april tot september.

Verder is er een woensdaggroep die een gemiddelde snelheid van 16/17 km per uur aanhouden. De laatste groep maakt ook langere ritten tot 70 km. Zij rijden 35 ritten vanaf de eerst woensdag in maart tot eind oktober. In het winterseizoen worden er wandelingen georganiseerd o.a. om en in de Grote Beek en een rondje Aquabest met koffie drinken bij De Mortel. In het St. Joris Gildehuis aan de Boutenslaan wordt in de winter een gezellige Kerst-inn, een nieuwjaarsreceptie georganiseerd en er is onze jaarvergadering.

Mensen die belangstelling hebben om zich bij deze vriendenclub aan te sluiten kunnen zich melden bij Henk, 06 - 53 61 99 30.
E-mail: h.vermaas25@upcmail.nl.