Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier
Maart 2019
 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

AutoMaatje

AutoMaatje is een idee van de ANWB om mensen zonder auto en autobezitters bij elkaar te brengen. Het idee is even simpel als grandioos! Behalve een leuke autorit kun je er ook nog vriendschap aan overhouden.

Voor sommige mensen is een afstand van enkele kilometers toch mijlenver. Lopen is te vermoeiend, fietsen te gevaarlijk, het openbaar vervoer kost erg veel tijd en een taxi is nogal duur voor zo’n kort ritje.

Dan komt AutoMaatje in beeld.
De 'klant' meldt de rit bij AutoMaatje aan en die zoekt dan een (vrijwillige) chauffeur die met eigen auto deze rit wil rijden. Uiteraard worden de kosten van de rit vergoed door de ‘klant’. Op dezelfde manier wordt de terugrit geregeld.
Dit systeem werkt intussen op 70 plaatsen in Nederland tot volle tevredenheid van chauffeurs en deelnemers. En uit diverse reacties blijkt dat er spontaan ook nog leuke contacten ontstaan. Alweer een win-win-situatie.

Wij komen graag in contact met vrijwillige chauffeurs.
Een groepje enthousiastelingen wil onderzoeken of dit systeem ook kans van slagen heeft in Achtse Barrier. We willen daarom in contact komen met potentiële chauffeurs die wat van hun (vrije) tijd beschikbaar willen stellen om wijkgenoten op deze basis te vervoeren. Kijk op www.achtsebarrier.nl voor meer informatie en aanmelden.