Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier
Februari 2019
 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

1e Lustrum Boekenmortel

Groot feest voor de Boekenmortel.
Op 11 maart 2019 bestaat de bewonersbibliotheek vijf jaar. Dat wordt in de periode van 12 tot 31 maart gevierd met een leuke traktatie voor onze lezers en voor alle oud-vrijwilligers.
Ook de 15 huidige vrijwilligers worden niet vergeten. Zij gaan in april, als dank voor hun inzet en hun enthousiasme, een dagje naar de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag.

Op initiatief van de Gemeente en de Bibliotheek Eindhoven hebben twee betrokken wijkbewoners de handschoen opgepakt; Arthur Noordhoek en Ine Bernards kregen van het wijkfiliaal 1500 boeken en verhuisden die naar De Mortel. De naam ‘de Boekenmortel’ werd bedacht door Dianne de Laat. En zie, de Boekenmortel ging van start.

Momenteel hebben we 80 lezers; de bewonersbieb heeft voor deze mensen ook een sociale functie. De Boekenmortel is elke dinsdagochtend en –namiddag geopend.

De Boekenmortel wil graag haar dank uitspreken aan De Mortel/Lumens voor het gebruik van de ruimte en in het bijzonder aan Diny Ossewaarde voor de prettige en constructieve samenwerking.

De Boekenmortel