Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier
Februari 2019
 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Bericht van de buurtpreventie

In de laatste maanden van het jaar zijn er voor onze begrippen redelijk veel inbraken geweest in Achtse Barrier.

Veel van deze inbraken zijn via de achterzijde van het huis geweest. Een inbreker maakt dankbaar gebruik van de rust aan de achterzijde en het veelal ontbreken van enige verlichting.
Door deze inbraken is buurtpreventie samen met de wijkagent nog meer de aandacht gaan leggen op controle van de achterpaden en garagepleinen.

Wat viel ons op tijdens onze laatste rondgang?
Heel veel van de lichtpunten waren donker. Zo’n 80% (of misschien wel meer) was stuk. Je vraagt je af waarom niemand meer omkijkt naar deze verlichting. Je ziet pas wat gebeuren als er bij de mensen wordt ingebroken. Ook worden dan vaak de buren wat actiever.
Buitenverlichting hoeft tegenwoordig niet veel meer te kosten. Vaak aanbiedingen bij winkels als Kruidvat, Action, Cranenbroek maar ook uit China bij bv. Aliexpress.

Investeren in licht betaalt zich altijd terug. Minder kans op inbraken en daardoor minder stijging van verzekeringskosten.

Laten wij onze wijk veiliger maken. Controleer je achterverlichting en vervang deze indien nodig. O ja en sluit natuurlijk wel poorten, schuren, garages en achterdeuren.
 
Buurtpreventie Achtse Barrier