Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier
November 2018
 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Thaleia speelt Harold Pinter

Toneelvereniging Thaleia is niet bang voor een uitdaging, duikt de diepte in en speelt ‘de Kamer’ en ‘Theevisite’, twee een-akters door toneelschrijver en Nobelprijswinnaar Harold Pinter.

In Pinters wereld is alles duister, troebel en niets is wat het lijkt.

De Kamer
Rose Hudd voelt zich veilig in de kamer die zij samen met haar stille, in zichzelf gekeerde echtgenoot Bert bewoont. Ze bemoeit zich met niemand, komt nooit buiten en vraagt zich af wie er beneden woont. Als Bert op een avond weggaat, komt meneer Kidd, de eigenaar van het huis, Rose vertellen dat er iemand voor haar in het souterrain is. Iemand die haar kent en haar wil spreken. Rose weigert de man te ontmoeten. Maar de ongewenste gast komt toch…

Theevisite
Robert Sisson is een succesvolle zakenman, een weduwnaar met twee tieners, die trouwt met een veel jongere vrouw. Hij maakt zijn zwager tot zijn compagnon en neemt een nieuwe secretaresse in dienst.
Zijn vrouw is wel heel intiem met haar broer. Zijn mooie secretaresse probeert hem te verleiden. Zijn kinderen zijn tegen hem. Maar is dat wel zo? Haalt hij werkelijkheid en fictie door elkaar? Zijn ogen zijn in orde, maar wat is er dan met hem?

Thaleia speelt vrijdag 23 en zaterdag 24 november om 20.15 uur en zondag 25 november 2018 om 15.00 uur in Pand P, Leenderweg 65, Eindhoven.

Regie en techniek: Oscar de Boer.

Spelers:
Anke Hegemann, Annemieke Kaasschieter, Bea Maas, Carina Oosting, Frank Braat, Ineke van Lent, Jaap Semeijn, Johnny Wijn, Judith de Rooij, Lotte Hendriks, Maikel Wijn, Petra van Kuijen, Pierre Pas, Ria Hoddenbach.
Fotografie: Ralph van Erven.

Voor meer informatie en reserveren: www.toneelthaleia.nl en Facebook.

Hopelijk tot ziens bij een van onze voorstellingen!